POLITYKA PRYWATNOŚCI

Korzystanie ze strony internetowej REACHOUT (https: //reachout-cities.eu/ zwany dalej: „Serwisem”) podlega warunkom określonym poniżej. Odwiedzając i korzystając z Serwisu oświadczasz, że zapoznałeś się z poniższymi warunkami i wyrażasz na nie zgodę.

Własność, kontakt

Witryna została stworzona przez lub w każdym razie na zamówienie:

Po wejściu na tę stronę internetową mogą być przetwarzane dane dotyczące zidentyfikowanych lub możliwych do zidentyfikowania osób. Podmiotem przetwarzającym dane jest Deltares.

Adres pocztowy Deltares to PO Box 177 2600 MH Delft, Holandia

Przetwarzanie danych osobowych 

Jakie dane osobowe: imię i nazwisko oraz adres e-mail;

Kiedy: jeśli zgłosisz pytanie poprzez „kontakt”; inaczej nie;

Podwykonawcy przetwarzania zewnętrznego

  • Deltares udostępnia Twoje dane osobowe RCN (https://resilientcitiesnetwork.org/) w celu ogólnego utrzymania tego Reachout stronie internetowej. RCN nie przetwarza Twoich danych osobowych z żadnego innego powodu.
  • Deltares nie udostępni Twoich danych osobowych żadnym innym stronom trzecim, w tym naszym partnerom projektu, chyba że udzielisz nam na to wyraźnej pisemnej zgody lub jeśli istnieje do tego prawny obowiązek. Wszelkie pytania do partnera projektu będą zgłaszane z tym partnerem anonimowo.

Bezpieczeństwo i jak dochodzić swoich praw

POLITYKA PLIKÓW COOKIE

Poniżej przedstawiono rodzaje i kategorie plików cookie wykorzystywanych przez witrynę, w jaki sposób i dlaczego będą one wykorzystywane przez Deltares, a także instrukcje dotyczące odmowy, usunięcia lub zmiany ustawień plików cookie w serwisie reachout-cities.eu i wszystkie powiązane z nią subdomeny.

Wyrażasz swoją zgodę na korzystanie z plików cookie poprzez kontynuowanie przeglądania tej witryny, kliknięcie dowolnego z wewnętrznych linków na stronach lub zamknięcie banera plików cookie, który zawiera informacje o plikach cookie, zgodnie z tzw. Ustawą o plikach cookie, czyli Przepisem Urzędu Ochrony Danych (nr XNUMX z dn. XNUMX maja XNUMX ).

Co to są pliki cookie?

W technologii komputerowej pliki cookie to wiersze tekstu służące do wykonywania automatycznych uwierzytelnień, śledzenia sesji i przechowywania określonych informacji o użytkownikach, którzy uzyskują dostęp do serwera, na przykład ulubione strony internetowe lub, w przypadku zakupów przez Internet, zawartość ich „ koszyków ” . ” [z Wikipedia ] Pliki cookie pozwalają na zapisanie preferencji wprowadzonych podczas przeglądania witryny, zapobiegają konieczności wielokrotnego wprowadzania tych samych informacji oraz analizują korzystanie z usług i treści udostępnianych przez witrynę, aby zoptymalizować przeglądanie oraz oferowane usługi.

Jak usunąć pliki cookie

Pliki cookie są zarządzane bezpośrednio przez przeglądarkę urządzenia, z którego korzystasz podczas przeglądania. Poniżej znajdują się linki do stron przydatnych do zarządzania plikami cookies w najpopularniejszych przeglądarkach, zarówno na urządzeniach mobilnych, jak i komputerach: Chrome, Firefox, Internet Explorer , Opera , Safari , Android , Blackberry , Safari (mobilny), Windows Phone .

Rodzaje plików cookie używanych na tej stronie

Techniczne pliki cookie Te pliki cookie są używane do przeprowadzania procesu przeglądania lub świadczenia usług żądanych przez użytkownika. Nie są one wykorzystywane do żadnych innych celów i są zwykle instalowane bezpośrednio przez administratora danych witryny. Bez użycia tych plików cookie niektóre procedury mogą nie być możliwe do wykonania lub byłyby bardziej złożone i/lub mniej bezpieczne, takie jak czynności związane z bankowością domową (przeglądanie konta bankowego, wykonywanie przelewów pieniężnych, płacenie rachunków itp.), w przypadku których pliki cookies są niezbędne, ponieważ pozwalają zidentyfikować użytkownika i utrzymać jego identyfikację w ramach sesji. (Źródło: Urząd Ochrony Danych ) Profilujące pliki cookie Są to pliki cookie używane do śledzenia aktywności przeglądania użytkownika w sieci i tworzenia profili dotyczących osobistych upodobań, nawyków, wyborów itp. Za pośrednictwem tych plików cookie przesyłane są komunikaty reklamowe  na urządzenie końcowe użytkownka , które są zgodne z preferencjami wyrażonymi przez tego samego użytkownika podczas przeglądania stron internetowych. (Źródło: Organ Ochrony Danych ). REACHOUT nie korzysta z własnych profilujących plików cookie. Informacje o użytkowniku zebrane za pomocą plików cookie są przetwarzane anonimowo przez Deltares , który zbiera zbiorcze informacje o liczbie użytkowników i sposobie, w jaki odwiedzają witrynę, wyłącznie w celu optymalizacji proponowanej treści. Pliki cookie stron trzecich Gdy użytkownik odwiedza witrynę, mogą być zapisywane pliki cookie, które nie są kontrolowane przez Deltares, ale odnoszą się do stron trzecich. Informacje te są w całości przetwarzane i kontrolowane przez te strony trzecie, jak opisano w ich własnej polityce dotyczącej plików cookie. Jeśli chodzi o tę witrynę, istnieją dwa rodzaje plików cookie, które odnoszą się do stron trzecich, a zatem podlegają bezpośredniej i wyłącznej odpowiedzialności administratora strony trzeciej. Analityczny pliki cookie to pliki cookie służące do zbierania i analizowania informacji statystycznych dotyczących dostępu/odwiedzin serwisu. Zamiast, Widżety to wszystkie elementy graficzne interfejsu użytkownika programu, które mają na celu ułatwienie interakcji użytkownika z samym programem (takie jak pliki cookie Twittera). Użytkownicy, którzy nie chcą otrzymywać plików cookie stron trzecich na swoje urządzenia, muszą przejść przez dokumenty informacyjne i formularze zgody określone przez te strony trzecie. Poniżej znajdują się linki do strony internetowej: Google (Analytics): https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=it Twitter: https://twitter.com/settings/security Youtube: https://policies.google.com/privacy?hl=pl&gl=it ResearchGate: https://explore.researchgate.net/display/support/Security+and+privacy Ta strona jest widoczna za pośrednictwem linku na dole wszystkich stron w witrynie, zgodnie z sekcją 122, paragraf 2 dekretu ustawodawczego nr 196/2003 zaktualizowanego dekretem ustawodawczym 10 sierpnia 2018 r. n. 101 , oraz poprzez przestrzeganie uproszczonych procedur dotyczących dokumentów informacyjnych i uzyskiwania zgody na wykorzystywanie plików cookies.

Techniczne pliki cookie
Te pliki cookie są używane do przeprowadzania procesu przeglądania lub świadczenia usług żądanych przez użytkownika. Nie są one wykorzystywane do żadnych innych celów i są zwykle instalowane bezpośrednio przez administratora danych witryny. Bez użycia tych plików cookie niektóre procedury mogą nie być możliwe do wykonania lub byłyby bardziej złożone i/lub mniej bezpieczne, takie jak czynności związane z bankowością domową (przeglądanie konta bankowego, wykonywanie przelewów pieniężnych, płacenie rachunków itp.), w przypadku których pliki cookies są niezbędne, ponieważ pozwalają zidentyfikować użytkownika i utrzymać jego identyfikację w ramach sesji. (Źródło: Urząd Ochrony Danych )

Profilujące pliki cookie
Są to pliki cookie używane do śledzenia aktywności przeglądania użytkownika w sieci i tworzenia profili dotyczących osobistych upodobań, nawyków, wyborów itp. Za pośrednictwem tych plików cookie przesyłane są komunikaty reklamowe  na urządzenie końcowe użytkownka , które są zgodne z preferencjami wyrażonymi przez tego samego użytkownika podczas przeglądania stron internetowych. (Źródło: Organ Ochrony Danych ).

REACHOUT nie korzysta z własnych profilujących plików cookie. Informacje o użytkowniku zebrane za pomocą plików cookie są przetwarzane anonimowo przez Deltares , który zbiera zbiorcze informacje o liczbie użytkowników i sposobie, w jaki odwiedzają witrynę, wyłącznie w celu optymalizacji proponowanej treści.

Pliki cookie stron trzecich
Gdy użytkownik odwiedza witrynę, mogą być zapisywane pliki cookie, które nie są kontrolowane przez Deltares, ale odnoszą się do stron trzecich. Informacje te są w całości przetwarzane i kontrolowane przez te strony trzecie, jak opisano w ich własnej polityce dotyczącej plików cookie.

Jeśli chodzi o tę witrynę, istnieją dwa rodzaje plików cookie, które odnoszą się do stron trzecich, a zatem podlegają bezpośredniej i wyłącznej odpowiedzialności administratora strony trzeciej.

Analityczny pliki cookie to pliki cookie służące do zbierania i analizowania informacji statystycznych dotyczących dostępu/odwiedzin serwisu.
Zamiast, Widżety to wszystkie elementy graficzne interfejsu użytkownika programu, które mają na celu ułatwienie interakcji użytkownika z samym programem (takie jak pliki cookie Twittera).
Użytkownicy, którzy nie chcą otrzymywać plików cookie stron trzecich na swoje urządzenia, muszą przejść przez dokumenty informacyjne i formularze zgody określone przez te strony trzecie.

Poniżej znajdują się linki do strony internetowej:

Ta strona jest widoczna za pośrednictwem linku na dole wszystkich stron w witrynie, zgodnie z sekcją 122, paragraf 2 dekretu ustawodawczego nr 196/2003 zaktualizowanego dekretem ustawodawczym 10 sierpnia 2018 r. n. 101 , oraz poprzez przestrzeganie uproszczonych procedur dotyczących dokumentów informacyjnych i uzyskiwania zgody na wykorzystywanie plików cookies.